Als fokker krijgen wij heel vaak de vraag wat voor voer het beste is voor een Cavalier King Charles Spaniël. Naar onze mening zijn hier meerdere antwoorden op mogelijk. Op deze pagina zullen we dan ook zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat voor voer en snacks wij aanbevelen en waarom.

Hondenbrokken of vers?

Wij geven onze Cavaliers normaal gesproken uitsluitend hondenbrokken. Vers geven wij vaak wel aan zogende teven. Die hebben namelijk dusdanig veel voedsel nodig, dat ze dat in brokken vorm moeilijk verteren. Vlees gaat ze dan beter af. De keuze voor brokken is bij ons vooral het gemak. Een goede hondenbrok doet niet onder voor een goede vers vlees maaltijd. De trend tegenwoordig neigt naar vers vlees geven. Vaak zegt men dan dat de hond het zoveel beter op vers doet dan toen ze nog brokken gaven. Echter als je door vraagt kom je er achter dat de brokken wel van twijfelachtige kwaliteit waren. Daarbij is vers ook lang niet altijd zo goed, als men beweerd. Ook in de verschillende merken vers vlees zit een groot kwaliteitsverschil. Een goede brok is beter dan slechte kwaliteit vers.

Geperste brok of geëxtrudeerde brok?

De brokken die wij geven zijn geëxtrudeerde brokken. Daar gaan helaas nogal wat onwaarheden over de ronde op internet. Er wordt gezegd, dat koud geperste brokken veel beter zijn. Helaas is dat niet altijd waar. Het idee achter koud geperste brokken is, dat alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Door verhitten kunnen vitaminen en mineralen verloren gaan. Die theorie is waar en wetenschappelijk te onderbouwen. Echter hebben koud geperste brokken ook een grote keerzijde, waar je helaas weinig over hoort. Koud geperste brokken moeten meer koolhydraten (suikers) bevatten dan geëxtrudeerde brokken, omdat ze anders simpelweg uit elkaar vallen. Om een brok te kunnen persen moeten de grondstoffen ‘kleven’. Dat kan niet met een hoog eiwit / vet percentage. Voor honden zijn juist eiwitten en vetten het allerbelangrijkste om in hun voedingsbehoefte te voorzien.

Echter betekend dit natuurlijk niet dat alle geperste brokken meteen slecht zijn en alle geëxtrudeerde goed. Er bestaan veel geëxtrudeerde brokken die van een ronduit slechte kwaliteit zijn. Geperste brokken lijkt de kwaliteit consistenter van. De kwaliteit van geperste brokken zit meestal redelijk in het midden. Het zijn niet de beste brokken, maar zeker ook niet de slechtste. De beste brokken kunnen om bovengenoemde reden niet geperste brokken zijn.

Yourdog Cavalier King Charles Spaniel

Hondenvoer Cavalier King Charles Spaniel
Hondenvoer Cavalier King Charles Spaniel

Met o.a. bovenstaande in acht genomen komen wij uit als voer voor onze Cavalier King Charles Spaniels op Yourdog. Dit voer bevat geen chemische houdbaarheids-, geur-, kleur-, of smaakstoffen en is tarweglutenvrij. Ook wordt er bij het maken van Yourdog geen gebruik gemaakt van dierlijke bijproducten. Naast goede grondstoffen en hoogwaardige eiwitten bevat Yourdog ook standaard supplementen die bij vele andere brokken aanbevolen worden toe te voegen. Denk hierbij aan o.a. Zalmolie, Schapenvet, Groenlipmossel en Glucosamine. Dit is sterk bevorderlijk voor een gezonde huid, vacht en gewrichten. Onze Cavaliers zijn helemaal weg van dit voer en doen het er altijd geweldig goed op. Daarom raden wij dit aan. Onze pups groeien hier ook mee op.

Wat voor snacks voor een Cavalier King Charles Spaniel?

Er zijn meerdere snacks die geschikt zijn voor Cavalier King Charles Spaniels. Wij wisselen daarom nog wel eens af. Wat echter een altijd geweldige keuze is, de snacks van Alpha Spirit. De snacks van Alpha Spirit zijn uniek in hun soort. Dit zijn snacks met ruim 85% vlees als hoofd ingrediënt. Gegarandeerd verantwoord smullen dus voor uw Cavalier!