INFORMATIE OVER DE CAVALIER KING CHARLES SPANIEL

Geschiedenis en oorsprong van de Cavelier King Charles Spaniel.

De Cavelier King Charles Spaniel stamt af van de King Charles Spaniel en andere kleine Spaniel soorten (Toy Spaniel’s) die al voor kwamen in de zestiende, zeventiende eeuw. Je komt ze nog tegen op oude schilderijen uit die tijd. De naam hebben ze gekregen door Cavalier King Charles uit Engeland.

Het karakter

De Cavalier King Charles Spaniel is een sportief, enthousiast, levendig en een hartelijke kleine hond. Ze kunnen prima met andere honden en huisdieren overweg. Ze houden veel van mensen, ze zijn heel trouw en kunnen goed met kinderen overweg. Het is daarom ook een echte gezelschap en gezinshond. Vaak is de Cavalier King Charles Spaniel geen blaffer. Het is een echte vriend voor het leven.

De kenmerken

 • Platte Schedel
 • Lange hangende¬† oren
 • Bolle ogen
 • Vrij platte neus
 • Half lang haar met slagen

De kleuren (de Cavalier King Charles Spaniel zijn er in 4 verschillende kleuren)

 1. Blenheim (wit met rood/bruin tekening)
 2. Tricolour (wit, zwart en rood/bruin)
 3. Ruby (Volledig rood/bruin)
 4. Black and Tan (zwart met bruin masker)

Hoogte en gewicht van de Cavalier King Charles Spaniel

 • Hoogte: tussen de 30-33 cm
 • Gewicht: tussen de 7-10 kg

Levensverwachting van de de Cavalier King Charles Spaniel

14 jaar

Voeding

De meeste Cavalier King Charles Spaniel’s hebben een gevoelige maag. Denk aan goede voeding en geef zo weinig mogelijk kliekjes. Pas op! Sommige Cavalier King Charles Spaniel’s hebben vaak aanleg om dik te worden.

De verzorging

De vacht van de Cavalier King Charles Spaniel heeft zeker een borstel nodig. Vooral de oren moetengoed bij gehouden worden omdat de vacht daar het langst is.
De oren moeten van binnen goed schoongehouden worden. Dit wordt gedaan met oorwas. Doordat hun oren hangen en bijna geen frisse lucht krijgen worden ze snel vies.
De ogen onder de ogen moet het ook goed schoon gehouden worden omdat ze vaak wat traan sporen krijgen.