Aanschaffen van een pup.

Een Cavalier King Charles Spaniël is een echte gezelschapshondje. Ze houden van mens en kind! Zo hoort dat ook bij het ras. Ze vinden het heerlijk om lekker te wandelen en na afloop tegen jou aan te kruipen op de bank. Het beste is om je Cavaliertje zo jong mogelijk te laten wennen aan andere huisdieren. Ze kunnen namelijk goed met andere dieren overweg.

Een Cavalier pup kan zich makkelijk aanpassen aan allerlei woonsituaties. Of u nou in een rijtjes woning woont met tuin of in een flat in de stad. Dat maakt hem niet uit. Als de pup of volwassen Cavaliertje maar niet te vaak alleen hoeft te zijn en voldoende uitgelaten wordt. Dat mag gewoon een klein ommetje zijn maar ook een wat grotere wandeling. Een volwassen Cavaliertje heeft namelijk best een goed uithoudingsvermogen.

De Cavalier houdt er niet van om lang alleen te zijn. Zeker niet als ze nog pup zijn. Schaf dus geen pup aan als je genoodzaakt bent om langere periodes weg te blijven door werk of andere omstandigheden.

Ze zijn vanaf pup al erg slim en leren over het algemeen erg snel. De meeste Cavaliertjes houden veel van spelen en spelletjes zo zou je met je pup op puppycursus en of gehoorzaamheidscursus kunnen gaan. Ook kan je op behendigheidsport (Agility) met jou Cavaliertje. Let op! Dat mogen ze pas vanaf 12 maanden!

Cavaliertjes heb je in 4 verschillende kleuren namelijk Blenheim, tricolour, black and tan en ruby. Het is maar net welke kleur bij jou past.

Christine met haar nestje

Wat wordt het voor jou? Een reu of een teef?

Of je nou een teefje wilt of een reutje ze zijn allebei even lief in karakter. Wel zijn reutjes meer knuffels dan teefjes (zegt men). Ook is er weinig verschil in karakter bij de verschillende kleuren. Elke Cavalier heeft zijn eigen leuke en lieve dingen met hun karakter, kleur maakt dan niet uit.

Alle Cavaliertjes verharen 2x per jaar. Teefjes verharen door hun hormonen soms wat vaker dan reuen en teefjes zijn vaak wat kleiner dan reuen. Ze worden ongeveer ieder half jaar loops. Ze verliesen dan een dag of 10 wat bloed en de reuen zijn dan erg op ze gesteld. Dat kan soms wel 3 weken duren. Teefjes worden vaak als ze wat ouder worden rustiger dan reuen. (dit geld niet voor elke teef). Reutjes zijn meestal wat forser. Met wandelen hebben ze snel de neiging om tegen veel bomen een plasje te doen. Ze willen dan hun geur verspreiden. Reuen blijven vaak als ze ouder worden veel actiever dan teefjes.

Heb je al een hond? Dan is het vaak handiger om een pup aan te schaffen met het zelfde geslacht als ze niet geholpen zijn. Zo kan je tijdens dat je hond loops is een “ongelukje” voorkomen.

Vaak zijn Cavaliers goede eters! Pups en jonge Cavaliers krijgen nog meerdere keren kleine maaltijden over een dag verdeeld. Volwassen Cavaliers krijgen vaak 2x op een dag te eten. Natuurlijk mogen volwassen Cavaliers ook wel tussen door een hondenkoekje of snoepje. Maar pas wel op! Cavaliers hebben aanleg om dik te worden en dat is erg ongezond voor een hond. Ook al kijken ze je nog zo lief aan met een oogjes en lieve snoet. Bij een Cavalier moet je de ribben kunnen voelen maar niet kunnen zien. Gebruik daarom bij het voeden van broken een maatbeker zodat je precies weet wat je geeft. Voer ze ook met je ogen. Merk je dat je cavaliertje te dik wordt geef je gewoon wat minder.

Cavalier Pup GeorgeCavalier pups van Iris

Bij ons een pup aanschaffen

Onze pups worden geboren en groeien op in de woonkamer. Wij proberen de pups al zo goed mogelijk te socialiseren. De pups worden door ons ontwormt en door onze dierenarts nagekeken en ingeënt. Voordat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan krijgen ze 2 inentingen met 6 weken en 9 weken. Met 12 weken moeten ze nog een 3e inenting krijgen.
De Raad van Beheer komt bij ons langs om de pups ook te bekijken en ze worden gechipt. De stamboom wordt vaak later door de Raad van Beheer afgegeven en deze ontvangt u dan wanneer de Cavalier pup al bij u in huis woont.

Mocht u bij ons een pup aanschaffen, zouden wij het erg leuk vinden als u (indien mogelijk) zo af en toe op kraamvisite komt zodat u dan de ontwikkeling van de pup kan volgen en al een band kan opbouwen met uw Cavalier pup. Wanneer onze Cavalier pups een nieuwe thuis hebben gevonden, zouden wij het erg leuk vinden om nog contact te houden met de nieuwe eigenaren. Zo nu en dan mailen en bellen, ook als u vragen heeft over de pup, en eventueel af te spreken om bij elkaar langs te gaan om even bij te kletsen en de honden lekker met elkaar te laten ravotten!

Cavalier dochter van IrisCavalier dochter van Iris