Bij de aanschaf van een pup komt een hoop kijken. Een belangrijk punt is ook alles in huis te hebben om uw kleine Cavalier een goed leven te bieden. Daarom hebben we hier een zo compleet mogelijke lijst met adviezen voor uw kleine Cavaliertje. U heeft nodig:

 

  • Bench
  • Kussen voor bench / draadkooi
  • Voer- en drinkbakken
  • Hondenmand eventueel met kussen
  • Kammen en borstels
  • Speelgoed
  • Halsband en/of tuig en riem
  • Poepzakjes
  • Teken- en vlooienbestrijding

Bench

Voor een pup is een bench onmisbaar. Door een bench te gebruiken kunt u met een gerust hart af en toe uw cavaliertje alleen laten. Dat is voor uw huis erg fijn, maar ook in de opvoeding noodzakelijk. Als u er niet bij bent, kunt u immers ook ongewenst gedrag van uw cavaliertje niet in corrigeren. In de bench heeft uw cavaliertje minder mogelijkheden tot ongewenst gedrag.

Een bench is ook erg waardevol in het zindelijk maken van uw cavaliertje. Een pup wilt nooit zijn eigen slaapplaats bevuilen. Door uw cavaliertje ’s nachts in de bench op te sluiten. Zal uw cavaliertje genoodzaakt zijn de plas en poep op de houden, totdat uw cavaliertje weer uit de bench gelaten wordt. Op die manier kunt u voorkomen dat uw cavaliertje in huis plast of poept. Om een hond snel zindelijk te krijgen is voorkomen van plassen en poepen in huis de enige juiste weg. Daarvoor is een bench absoluut noodzakelijk.

De beste maat voor een Cavalier is de 62X44X50 CM. Die maat vormt de bench een lekker knus holletje waar uw cavaliertje zich fijn in kan terug trekken. Hij heeft nog genoeg ruimte om zich om te draaien, rechtop te staan en languit te liggen. Een grotere bench is onnodig en heeft als nadeel, dat het voor uw cavaliertje minder knus zal zijn. Een mooi en erg goed alternatief voor een bench is een puppyren. Deze is te krijgen in blauw en roze. Het is wel aan te bevelen daar een mandje in te plaatsen.

Kussen / matras voor in bench

Als kussen voor in de bench bevelen wij u de benchkussens van het merk Lief! aan. Deze zijn in de wasmachine te wassen, gaan lang mee en zijn bovenal echt heel leuk. Deze zijn te krijgen voor ‘jongetjes‘, ‘meisjes‘, en ‘unisex‘. Als u voor de puppyren gekozen heeft is dit kleed in de grootste maat echt een aanrader. Deze is lekker dik en kan ook gewoon in de wasmachine gewassen worden. Door de antislip blijft hij goed op ze plaats liggen, zelfs dubbel gevouwen.

Voer- en drinkbakken

Uiteraard moet uw cavalier ook kunnen eten en drinken. Als u uw servies niet met uw cavalier wilt delen, heeft u daarvoor goede voer- en drinkbakken nodig. Omdat een cavalier lange oren heeft, is een ideale bak hoog en smal. Door die vorm hangen tijdens het eten en drinken de oren niet in de bak, maar kan er toch voldoende eten of water in. Wij hebben daarom de ultieme voer- en drinkbak voor de spaniel gevonden.

Hondenmand eventueel met kussen

Voor een cavalier volstaat meestal een plekje op de bank ook prima in plaats van de hondenmand. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat de hondenmand bij een cavalier meestal permanent leeg staat, omdat de bank lekkerder ligt. Als u dit liever niet heeft kunt u uw cavalier natuurlijk wel aanleren in de mand te liggen. Adviezen wat voor mand daar het beste voor is kunnen we niet bieden. Dat is namelijk puur aan smaak onderhevig.

Kammen en borstels

Om de vacht van uw cavalier te verzorgen heeft u in het begin niet zoveel nodig. Er is 1 borstel op de markt, die helpt tegen alles. Deze borstel verwijdert probleemloos alle klitten en losse haren uit de vacht van uw Cavalier. Zelfs flinke klitten en vervilte vacht gaat er makkelijk uit met deze borstel. Wij hebben vele kammen en borstels geprobeerd, maar werkelijk geen enkele borstel kan aan deze borstel tippen. Als uw cavalier erg veel haar heeft is een anti klit spray ook een echte aanrader. Die ruikt bovendien ook erg lekker.

Speelgoed

Elke cavalier is gek op spelen met het baasje. Om leuk met uw cavaliertje te spelen heeft u weinig nodig. Een simpel flostouw is al geschikt om mee te apporteren. Bij uw pup krijgt u van ons altijd een flostouw mee in het puppy pakket. Als u merkt dat uw cavaliertje zich snel verveeld, zijn honden puzzels ook echt een aanrader.

Halsband, tuig en/of riem

Om uw cavaliertje uit te kunnen laten heeft u een halsband en/of tuig en een riem nodig. Zowel een tuig als een halsband hebben voor- en nadelen. Veel mensen zijn van mening dat een halsband slecht is. Als uw cavaliertje veel trekt, klopt deze stelling volledig. Als uw cavaliertje zelden tot nooit trekt, zal een halsband geen kwaad kunnen. Een halsband is wel een stuk gemakkelijker om te doen en af te doen met uitlaten. Als uw cavaliertje veel trekt met een tuig, zal dat ook schadelijk zijn. Trekken met een tuig is vooral schadelijk voor knieën en heupen. Het is noodzakelijk om uw cavaliertje zo snel mogelijk te leren om niet te trekken. Wat voor honden halsband of hondentuigje het beste voor u is, kunt u het beste zelf bepalen. Dat is immers voor het grootste deel een kwestie van smaak. Hetzelfde kan gezegd worden over de keuze in de lijn. Bij de meeste hondenlijnen zijn bijpassende honden halsbanden en honden tuigjes te krijgen.

Poepzakjes

Dit is een product, waar veel mensen niet meteen bij stil staan. Zodra u met uw cavaliertje gaat lopen, zult u dit nodig hebben. 1 van de grootste irritaties in Nederland is hondenpoep op de stoep. Daar wilt u natuurlijk niet samen met uw cavaliertje aan bijdragen. Daarom heeft u altijd poepzakjes nodig. Wij bevelen biologisch afbreekbare poepzakjes en houders aan. Enkele voordelen hiervan zijn, dat het milieu vriendelijk is en u het poepzakje met inhoud en al gewoon in groencontainer kunt deponeren.

Vlooien- en tekenbestrijding

Vlooien- en tekenbestrijding bij uw cavaliertje is in het begin lastig. Als uw cavaliertje nog erg jong is, mogen de meeste middelen niet gebruikt worden. Met teken is het zo, dat zelfs ondanks bestrijdingsmiddelen een hond alsnog zo nu en dan 1 kan krijgen. Daarom is het aan te bevelen altijd een tekentang in huis te hebben. Om te voorkomen dat uw hond vlooien of teken krijgt, bevelen wij de pipetten van Advantix aan. Die zijn erg effectief en makkelijk toe te dienen. Andere merken werken vaak slecht tot zelfs niet. Uit eigen ervaring kunnen we melden dat Frontline en Exil vrijwel niet werken.