In het jaar 2009 begon het allemaal. Wij gingen oppassen op een tricolour teefje Cavalier King Charles Spaniel pupje. Wij hadden toen al een ander hondje (kruising) al jaren bij ons.

Wij waren al snel helemaal dol geworden op onze Cavalier. Zo lief, speels met een hele open karakter, ze vond iedereen leuk. Ze genoot van alles om haar heen. De auto en onze boot vond ze helemaal het einde! Ze ging ook overal mee naar toe, want dat wilde ze graag samen met onze andere hond. Kortom ze hoorde gewoon bij ons! En wij wilde haar niet meer kwijt!

 

Toen wij haar terug moesten brengen, zeiden wij het eerlijk tegen die mevrouw. Omdat zij nogal veel katten had, en meer naar het ras Chihuahua trok. Mochten wij haar overnemen. Ach wat waren wij blij met haar! En onze Cavalier vond het ook totaal niet erg. Inmiddels is ze een lieve, charmante volwassen Cavaliertje geworden waar wij ontzettend veel van gehouden hebben en nog steeds doen.

Door de liefde van dit ras hebben wij eind 2010 een nieuwe Cavalier King Charles Spaniel pup erbij genomen, Zij is een black and tan teefje waar wij ook helemaal gek mee zijn.

Vanaf begin 2011 zijn wij daarom een kennel begonnen met het super mooie en lieve charmante ras de Cavalier King Charles Spaniel.
De Cavalier King Charles spaniel is een hondje wat ook niemand kan weerstaan! Niet alleen de harten van hun baasjes hebben hun gestolen, ook die van onze familieleden, vrienden, kennissen en zelfs vreemden.

Onze kennel naam “The Lovely Little Rascal” betekent: De Lieve kleine deugniet! Wat de Cavalier King Charles Spaniel ook echt is!

Vanaf nu hebben wij totaal 5 Cavalier King Charles Spaniels: Amy (Blenheim), Elsa (Black and Tan), George (Tri-colour), Sophie (Blenheim) en Zelda (Blenheim).

Af en toe hebben wij een nestje pups in alle 4 de kleuren: Blenheim (rood/bruin en wit), Tri-colour (zwart, wit en rood/bruin), Black and Tan (rood/bruin en zwart) en Ruby (rood/bruin)

Al onze hondjes/pups groeien op in huiselijke kring.

Wij zijn lid van CCN (Cavalier Club Nederland) en wij fokken alleen via het fokreglement. Onze Cavalier King Charles Spaniels worden getest op: Syringomyelia (MRI), oog afwijkingen, patella luxatie en hart kwalen. Voor ons is namelijk de gezondheid van dit ras heel erg belangrijk! Wouter is op dit moment bezig met een cursus KK1 (Kynologische Kennis 1) wat zeker aangeraden wordt door de Raad van Beheer bij de fokkers om o.a. te leren over rassenkennis, voedingsleer, erfelijkheidsleer, voortplanting, gedragsleer, gezondheidsleer en verzorging.